Intretinerea gazonului si a spatiilor verzi
Intretinerea Gazonului
Orice gazon trebuie constant intretinut, ingrijit pentru a nu se deteriora in timp. Gazonul trebuie tuns, udat, erbicidat, tratat impotriva daunatorilor precum ciuperci, insecte si alte boli. Toate acestea sunt foarte importante si trebuie efectuate cu cel mai mare grija, pa baza unui diagnostic pus dupa constatare de catre un inginer horticultor. lipsa tratamentului fitosanitar si tunsului de gazon in mod necorespunzator, dar si folosirea unui tratament necorespunzator pot duce la deteriorare partiala sau totala al gazonului, deci dedicati mare atentie lucrarilor de intretinere gazon.
Pe langa tunsul, udatul si tratamentul gazonului acesta mai are nevoie si de alte lucrari de intretinere gazon pentru mentinerea calitatii si puritatii acestuia.
Detalii Servicii
- Intretinerea gazonului
- Intretinere spatii verzi, plante ornamentale
- Intretinere iazuri de gradina
- Intretinerea plantelor de sezon si celor bulboase
- Ingrijire cu ingrasamant
Intretinere spatii verzi plante ornamentale
Pe langa intretinere gazonm, ingrijirea plantelor ornamentale corespunzatoare este foarte importanta. Pe langa lucrarile de taierea periodica a acestora este important sa prevenim si in caz de necesitate sa combatem daunatoarele, bolile de pe frunze, crengi, trunchi sau la nivelul solului.
Cum un medic prescrie un tratament cu medicamente la un om, asa se intampla si cu plantele ornamentale, doctorul fiind inginerul horticultor. Acesta prescrie tratamentul necesar cu solutiile potrivite pe baza diagnosticului dat:
- fungicid sistemic
- fungicid prin combatere directa
- insecticid sistemic
- insecticid cu combatere directa
- combatere biologica
- moluscocid
- nematocid
- etc…
Intretinere iazuri de gradina
Daca aveti un iaz de gradina, cascada sau parau ornamental in gradina atunci la intretinerea spatiului verde se adauga si ingrijirea iazului pa langa lucrarile de intretinere gazon si spatii verzi. Filtrele trebuie tinute mereu curate, iar pietrele si obiectele decorative din bazinul iazului curatate de alge. Se pot folosi solutii tip anti-alge dar cu mare grija, acestea sa nu afecteze flora si fauna iazului. Daca este cazul, se curata si folia de iaz, iar daca aceasta necesita se fac lucrari de plasture cu ajutorul unor adezivi speciali si bucati de folie.
Intretinerea plantelor de sezon si a celor bulboase
Exista multe feluri de plante, flori de sezon care nu sunt perene, adica traiesc un sezon sau maxim doua. Acestea trebuie taiate in momentul potrivit, respectiv replantate in pamant nou. Pe langa acestea sa nu uitam de ingrasamant pentru flori, plante ornamentale, care se pot utiliza pentru un aspect estetic cat mai bun.
Ingrijire cu ingrasamant
Este genul de lucrare pe marginea caruia se formeaza discutii contradictorii. multi proprietari nu vor sa foloseasca ingrasamant decat 100% natural pentru gazon si plante ornamentale.
In ceea ce priveste gazonul exista doua feluri de ingrasamant: de scurta si de lunga durata. Cel de scurta durata poate fi foliara (care intra prin frunze) si granulat (care actioneaza in pamant, de la radacini). Timpul de actiune este de cca 1 zi, actioneaza direct. Ingrasamantul de lunga durata intra in pamant si se descompune foarte lent, avand timp de actiune intre 4-8 saptamani.
In afara de intretinere gazon la plante ornamentale termenul de ingrasamant este unul cu sens foarte larg. Pa langa ingrasamantul normal exista unule feluri care controleaza etapele vietii ale plantei. Cu ingrasamant putem controla cand si cat sa creasca plantam sa se denseasca radacinile sau cand sa faca flori. Daca dorim putem chiar sa oprim cresterea unei plante pentru o perioada de timp. Exista si ingrasamant care ajuta la reabilitarea plantei dupa o perioada de strs, de exemplu dupa un timp in care nu a primit cantitatea necesara de apa.